fbpx

Sinä, sanoittaja – askelmerkkisi ammattisanoittajaksi | masterclass

719,00 

Haluatko sanoittaa lauluja? Haaveiletko kirjoittavasi lauluja työksesi?

Sinä, sanoittaja – askelmerkkisi ammattisanoittajaksi on ansioituneen laulunkirjoittaja Iisa Pajulan luoma sanoittamisen masterclass, jonka voit suorittaa joustavasti verkossa.

Kurssin aikana kirjoitat takuuvarmasti laulun sanoituksen ja hiot siitä timantin lukuisille eturivin artisteille sanoittaneen Iisan ohjauksessa. Jos tunnet paloa laulunkirjoittamiseen, haluat oppia sanoittamisen tekniikat ja työvaiheet sekä välttää tavallisimmat sanoittamisen ansat, askelmerkit ovat sinua varten.

Miten hyödyt masterclassista?

Se, miksi joidenkin laulujen sanoitukset osuvat suoraan kuulijan sydämeen, ei ole sattumaa. Sanoitus on oma tekstimuotonsa, ja sanoittajan ammatinkuva on toisenlainen, kuin minkään muun tekstin kirjoittajan.

Joustavasti omassa tahdissa suoritettava verkkokurssi johdattaa sinut läpi sanoittamisprosessin mm. seuraavien aiheiden kautta:

 • aiheen valinta ja rajaaminen

 • laulun osat ja dramaturgia

 • riimit, koukut ja muut tehokeinot

 • rytmi ja metriikka

 • teksti edellä vs. melodiaan sanoittaminen

 • editointi ja viimeistely

 • palautteen hyödyntäminen

Masterclass myös avaa käytännönläheisesti ammattilaulunkirjoittajan työympäristöä, musiikkialan sisäisiä rakenteita ja laulunkirjoittajan ansaintalogiikkaa.

Saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Miten lauluja kirjoittamalla tienaa (kuka maksaa ja kenelle)?

 • Miten kontaktit alalle rakennetaan?

 • Ketkä ovat portinvartija-asemassa laulunkirjoittajan urapolun alkupäässä?

 • Mihin ja miten tulee varautua henkisesti ja taloudellisesti ennen laulunkirjoittajan uralle hyppäämistä?

Miten masterclass suoritetaan (ja se hinta)?

Kokonaisuus koostuu kuudesta moduulista, jotka jakautuvat yhteensä kahdeksaantoista helposti sulateltavaan annospalaan. Kurssimoduulit sisältävät ainoastaan tätä kokonaisuutta varten tuotettuja video- ja audioluentoja, tehtäviä ja materiaaleja.

Voit palata verkkokurssialustalle rajattomasti 6 kk ajan kurssialustan aukeamisesta. (Kurssi käynnistyy elokuun 2024 aikana, ja ennakko-ostaneet saavat kurssialustan aukeamisesta ilmoituksen sähköpostitse.)

Hintaan sisältyy:

 • Pääset rajoittamattomasti kurssin suljetulle verkkokurssialustalle 6 kk ajan kurssialustan aukeamisesta.
 • Saat käyttöösi video-, audio- ja pdf-muotoiset kurssimateriaalit ja työkalut.
 • Saat apua kysymyksiin tai ongelmatilanteisiin: info@iisaofficial.com (Ota yhteys milloin vain, viestiin vastataan arkipäivisin toimistoaikaan.)
 • Pääset kurssilaisille tarkoitettuun, suljettuun Facebook-ryhmään, jolla voit heijastella omaa kehitystäsi, laajentaa näkökulmia ja verkostoitua muiden kurssilaisten kanssa.
 • Saat henkilökohtaisen kurssidiplomin kurssin suorittamisen jälkeen.

Hinta ja maksuvaihtoehdot:

Kurssin hinta kertaostoksena maksettuna on 719€ (sis. alv 24%).  Voit maksaa kurssin myös osamaksulla kahdessa erässä. Osamaksun ensimmäinen erä 369€ (sis. alv 24%) maksetaan Iisan verkkokaupassa, ja jälkimmäinen erä 369€ (sis. alv 24%) laskutetaan 2 viikon maksuajalla elokuussa 2024 kurssialustan aukeamisen jälkeen.

Jos tarvitset joustoa maksuaikaan, ota yhteyttä: info@iisaofficial.com.

Lue lisää masterclassin ohjaajasta ja tutustu aiempiin kurssipalautteisiin >>> SCROLLAA ALEMMAS 

Tutustu masterclassin ohjaajaan Iisa Pajulaan

(*Ja scrollaa alemmas lukeaksesi palautteita Iisan aiemmilta kurssilaisilta)

Iisa Pajula on useille eturivin artisteille (Kaija Koo, Paula Koivuniemi, Laura Närhi, Jesse Kaikuranta, Jannika B, Anna Abreu, Irina, Egotrippi, Mitra, Katri Ylander ym) sanoittanut laulaja–lauluntekijä. Hänen tavoitteenaan on rakentaa lähestyttävämpää ja läpinäkyvämpää musiikkialan todellisuutta etenkin uusille tulokkaille. Hän on työskennellyt musiikkikustannusyhtiö HMC:n house writerina, esittänyt vuodesta 2004 omaa musiikkiaan ensin Regina-yhtyeessä ja toiminut sittemmin viisi levyä Iisa-nimellä julkaisseena sooloartistina. Hän on työskennellyt kaikkien kotimaan merkittävien levy-yhtiöiden kanssa.

”Satoja julkaistuja ja varmasti tuhansia julkaisemattomia sanoituksia kirjoitettuani olen luonut sanoittamismetodini ja musiikkialan toimintamallin avaavan Sinä, sanoittaja -masterclassin. Se on tähän saakka laajin kurssikokonaisuuteni. Se vastaa myös toiveisiin opetella sanoittamista ohjauksessani joustavasti, ajasta ja paikasta riippumatta.”

Omia sanoittamiskurssejaan vuodesta 2020 saakka pitänyt, jo satoja ihmisiä sanoittamisen pariin opastanut Iisa tunnetaan herkkävaistoisena ja innostavana kurssittajana, mentorina sekä rohkeana tunnepuheen puolestapuhujana. Hän on kirjoittanut laulunkirjoittamista omaelämäkerrallisesti käsittelevän kirjan Itke, kirjoita, laula – Kaikki sanoittamani tunteet.

* Palautetta Iisan aiempien sanoittamiskurssien osallistujilta:

”Ohjaajana olet Iisa täysin ylivoimainen <3 Sinun persoonasi on kurssiesi ydin ja sellainen valttikortti, jota kukaan muu ei voi kopioida. Teet selkeästi töitä suurella sydämellä ja ’rakkaudesta lajiin’ – se näkyy ja inspiroi myös meitä kurssilaisia <3”

 

”Saimme hyvää perusoppia laulujen kirjoittamisesta ja lisäksi tietopakettia syvennettiin esimerkiksi spesiaalilla tiedolla musabisneksestä. Sain varmuuden siitä, että haluan tosissani kirjoittaa lauluja työkseni. Kotiintuomisina oli  valtavasti lisää motivaatiota kirjoittamiseen ja tarkempi suunta omalle tekemiselle. Kurssilta sai useamman uuden kaverin, joiden kanssa olisi tarkoitus jatkaa yhteistyötä myös tulevaisuudessa 🙂 Ihan mielettömän ihana kokonaisuus!”

 

”Pidin ja paljon. Yllätit persoonana todella paljon, vaikka oletinkin sun olevan ihana. Niin helppo ja turvallinen olo oli kurssilla. Paras asia oli ehdottomasti, kun kerroit rehellisesti musiikkialasta ja sen koukeroista. Asioita, joita vain tietäjät tietää.”

 

”Pidin siitä, miten kerroit musabisneksestä, siitä miten se nykyään toimii. Erityisen paljon pidin tavastasi lähestyä sanoittamista autofiktiivisesti tunne edellä – se on ollut aina juuri minunkin tapani kirjoittaa sanoituksia. Tunnelma kurssilla oli lämmin. Itselleni musiikki oli nuorena koko maailma, mutta nyt on ollut pitkään taukoa sanoittamisesta ja musiikista ylipäätään. Kurssilla tuntui kuin olisi palannut kotiin.”

 

”Kurssilla yllätti positiivisesti sen rento ilmapiiri ja kuinka kaikki otettiin lämmöllä vastaan. Vastaavanlaista en ole hetkeen kokenut joten siitä suuri kiitos. Sinulla on taito saada ihmiset viihtymään ja sinua on ilo kuunnella, kun olet niin innoissasi aiheesta. Se on hyvin inspiroivaa. Teoriaosuudet olivat ehdottomasti mielestäni kurssin parasta antia sekä henkilökohtainen sparrausaika.”

 

”Pidin kovasti. Sopi myös musapiirien ulkopuoliselle, joka ei ole koskaan kirjoittanut ainuttakaan lauluksi tarkoitettua lainia. Tasapainoinen kokonaisuus inspiraatiota, luovuutta ja tymäkkää faktaa alasta.”

 

”Oli aivan ihana, lämmin ja rohkaiseva ilmapiiri. Oli ihanaa, että jaoit sitä piilossa olevaa tietoa musiikkimaailmasta ja annoit rohkeasti omia tosielämän esimerkkejä, ne ovat kullanarvoisia. Yllätyin positiivisesti siitä, että koska ilmapiiri oli niin luova, oli myös suht helppoa kirjoittaa päivän keskellä omaa sanoitusta. Oli ihana tunne, kun pystyi tuottamaan tekstin kaiken informaation keskellä.”

 

”Iisalla on taito avata biisin kirjoittamista ihan erityisen inspiroivalla ja lähestyttävällä tavalla! Yhdessä viikonlopussa syntyi lempeä luovuuden kupla, josta en olisi halunnut poistua arkeen. Teoriasta siirryttiin käytännön kirjoitustehtävään juuri sopivalla hetkellä. Arvostin myös suoraa puhetta musiikkibisneksen toimintamalleista. Tätä infoa ei saa muualta!”

 

 

MAKSUTAPA

Yhdessä erässä 719 €, Kahdessa erässä 369 € / erä

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Updating…
 • Ostoskori on tyhjä.